Solceller på vej!

20121007-013228.jpgVi er hoppet på vognen – nu skal der solceller på taget.
5.0 kW fra “Living Energy”. Og så skulle vi være selvforsynende med strøm i de næste 30 år. Spændende og rar tanke – og så skåner det miljøet for 2 tons CO2 hvert år.

Markedet for solceller er mildt sagt en jungle at finde rundt i. Egentlig er det meget enkelt, solceller op, gode beslag, kabler og en inverter, der forvandler jævnstrøm til vekselstrøm. Inverterne er der et par gode håndfulde af, solcellerne flere hundrede og vist nok lige så mange leverandører. Fra den lille elektriker, der har sat fem anlæg op, dem der kun er specialister over til Bilka-anlæg.

Her på bloggen vil vi fortælle lidt om vores overvejelser forinden, forløbet og ikke mindst produktionen fra anlægget , som vi håber kommer i gang i november. Måske andre kan have gavn af det i forbindelse med overvejelserne om solceller. Og spørgsmål er altid velkomne!

Vi valgte Living Energy
Efter mange data var indsamlet, test var tjekket, spørgsmål til mange mulige leverandører var læst igennem, valgte vi firmaet “Living Energy” i København. Ikke fordi de var de billigste eller havde de allerbedste celler, men fordi deres produkter samlet ser OK ud og ikke mindst fordi de tålmodigt, hurtigt og kompetent svarede på vores 97 spørgsmål forinden. Og fordi de kunne henvise til flere, der havde købt anlæg hos dem, der var rigtig godt tilfredse. Så håber vi bare det gode indtryk holder hele vejen igennem ☺

Lidt produktoplysninger
Anlægget består af i alt 21 Golden Sun solceller samt 1 stik Kostal Pico 5.5 med indbygget webserver, således at produktion mv kan følges online fra Mac og iPad.

20121007-013642.jpg

20121007-013653.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.